onsdag 21. august 2019

På feil side av fjellet


Min yngste knott fylte 20 år i går. Mor satt på andre siden av fjellet og kunne bare følge med på telefon og meldinger gjennom den store dagen. Det gjorde vondt i hjertet. Samtidig plastret den eldste knotten det godt ved å være den beste søsteren i verden. 

Frøet som ikke lenger er tenåring har nemlig startet på skolen igjen og bor rimelig langt unna. Faktisk bor hun i en annen kommune og det sier seg kanskje selv at det kan ta litt tid på morgenen. Av den grunn valgte hun å sove hos det enda litt eldre frøet. Det medførte bursdagsfrokost og gaver før skolen og gav en god start for jubilanten. I alle fall så langt moderen på feil side av verden kunne se og høre. 

Etter skolen var ferdig ble bursdagsprinsessen beordret tilbake til byen av storesøster som selvsagt måtte kjøpe kake og drink. (Som seg hør og bør når man har fylt 20.) Da drink og kake var fortært dro hun avgårde for å treffe samboeren. Han hadde overraskelse på lur og klarte å gjøre hele familien glad ved å varte opp bursdagsfrøkenen til de grader. Sushi på restaurant, kake og en diger blomsterbukett var perfekt. (Takk til min svigersønn, du plastret hjertet mitt, du også! Håper det er greit jeg stjal bildet der du hadde fanget så fint hvor lykkelig du fikk henne.)

Det får våge seg at jeg ikke alltid er på riktig side av der jeg burde være. Eller kanskje det er det riktige at jeg er akkurat der jeg er. For meg er det viktigste at avleggerne mine har det bra og det opplever jeg virkelig at de har. 

Nå gleder jeg meg voldsomt til feiring på lørdag! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar