søndag 18. september 2011

Leirskole

I morgen skal yngste poden på leirskole. Tiden bare flakser avgårde. Jeg har da nettopp vært der selv! Faktisk husker jeg den turen helt forskrekkelig godt! Jeg husker store deler av oppleggene vi var med på, fra lefsebaking til hvordan konfirmantene stod oppstilt i kirken i gamle dager. Jeg husker at hunden som var der het Ross og jeg husker at det var akkurat på leirskolen at jeg ble "spurt" første gangen. Noen ville bli kjæresten min. Det var ganske stort. Jeg funderte lenge på hva jeg skulle svare. Det ble nei, med en lang takketale om hvor glad jeg hadde blitt for at han faktisk spurte. Utrolig vittig å tenke tilbake på.

Jeg husker lekene vi lekte, maten vi spiste, hvordan vi ble vekket om morgenene og hvor utrolig gøy det var. En opplevelse for livet, rett og slett.

Her hjemme har vi pakket og styrt på i hele dag og poden er bekymret for at hun ikke kommer seg opp i morgen. Reisefeber og skyhøye forventninger. Det går nok fint alt sammen. Vi har fulgt listen over alt som skal være med og satser på at vi har husket det meste. Sammen med denne listen over ting og tang var også ordensreglene for oppholdet. Strenge skal de være. Ganske strenge. Ingen telefoner og musikkdipedutter. Greit det. Helt flott, faktisk.

Likevel synes jeg det er LITT rart med punktene de har skrevet og uthevet som det viktigste man IKKE gjør på en leirskole. Man drikker ikke energidrikker eller bruker rusmidler. Det forstår man jo. Det neste punktet er følgene: Det er ikke lov med vannballonger og vannpistoler o.l. Dette står altså på samme linjen som rusmidlene og jeg kan ikke annet enn å VIRKELIG lure på hva de har opplevd med vannballonger og vannpistoler? Vannmassakre?

Videre er det ikke lov med noen form for dataspill- ingen telefoner og ingen musikkspillere. Helt greit. Men vannballonger? Kniver og slagvåpen er greit? Bare man legger vannballongene hjemme? Jeg synes i grunn det hele ble ganske morsomt. Nå er pakkenellikene pakket og poden er lagt. Jeg HAR ikke puttet ballonger med, bare sånn at dere vet det. Håper knotten får like godt utbytte av leirskolen som jeg gjorde.2 kommentarer:

  1. Nå for tiden heter hunden Engel. Han et gammel og sliten. God tur til snuppa!

    SvarSlett
  2. Godt å bli tipset om vite hvilke forbud vi skal nøye oss med å informere om MUNTLIG når jeg skal holde leirskoleforeldremøte på nyåret! Det med vannballonger ble jo tydeligvis litt strengt når det kom sånn svart på hvitt...! Hadde ikke tenkt på dette, men jeg vil jo nødig bli bombardert med vannballonger selv, så må notere det bak øret - haha!

    SvarSlett