mandag 23. mai 2011

Lykkelig og TAUS!

I natt fikk jeg ikke sove. På ingen måte. Øynene ville ikke lukke seg. Hjertet sprudlet over av lykke og kroppen ville bare ikke lades. Den var liksom oppladd?

Jeg var nemlig på konsert i går. Allerede FØR konserten var ferdig planlagt, visste jeg at DETTE kom til å bli en opplevelse. Og DER hadde jeg jammen mer rett enn noen gang. Jeg er i utgangspunktet meget imponert over Vokalgruppa TAUS. Jeg har hørt dem flere ganger og har vært like entusiastisk etter hvert møte med de glade frøknene som klinger vakrere enn engler når de åpner munnene sine. De har en utrolig formidlingsevne som overgår det meste av det jeg har sett! De EIER musikken og deler den videre på en fantastisk måte. Det gjorde de på alle måter på Logen i går også.

I går hadde de sunget sammen i 10 år. La oss inderlig håpe at de holder sammen i skrekkelig mange år til. DETTE vil jeg nemlig gjerne høre MASSE av! En 10-årsfest er ingen fest uten gaver. Og FOR noen gaver! Det ene mannebeinet etter det andre entret scenen og tok publikum med storm. 

Chris André Lund ER min absolutte favoritt av alle tenorer i hele verden. Han synger med en slik nerve og tilstedeværelse at det gjør helt vondt langt inn i hjerteroten. Det er det vakreste jeg hører. Han sviktet på INGEN måte som gave fra jubilantene. På INGEN måte.

Helge Jordal kom i sin hvite dress og med sitt vinnende vesen og var en særdeles fin gave, han også. Han ER sangene han synger og bruker HELE kroppen når han fremfører. Trommis, Tor Bjarne Bjelland var trommegaven og virvlet de syngende igjennom hele konserten på strålende vis!

Som publikummer satt jeg i full beundring HELE tiden. Jeg kjedet meg ikke et eneste sekund. Arrangementene var så varierte at de rørte på mange strenger i meg. Jeg gråt, jeg lo, jeg fikk gåsehud, jeg klappet akkurat når jeg følte for det og reiste meg på siste sangen i hodesgrus facsinasjon over hva disse menneskene hadde fått til. Resten av kvelden var jeg bare lykkelig. Lykkelig og høy på musikken.

JA TIL REPRISE!
7 kommentarer:

 1. Enig med alt du skriver, Christina!

  SvarSlett
 2. Hehe! Sant det var HELT fantastisk? Jeg VIL virkelig ha en reprise!

  SvarSlett
 3. Det vil jeg også! ALT bare stemte. Og du har vært så flink til å skrive...MEGET vise ord, Christina.

  SvarSlett
 4. Ikke ofte jeg er missunnelig altså,men søndag var jeg det virkelig. Hadde så utrolig lyst til å gå på konserten,men måtte på møte i Oslo. da jeg satt på flyet hjem kl. 20.00 lukket jeg øynene og forsøkte å innbille meg at jeg var i LOGEN. ble vekket fra dette av at flyet rørte enormt på seg pga turbulens og vind. vel nede på landjorda og hjemme gikk jeg på Youtube og fant musikk av Taus og av Chris. Det var også nydelig,men det var jo ikke live. kanskje nestegang!!!!!!! .
  Anne Cecilie

  SvarSlett
 5. Eg er heilt einig med deg, Christina!

  SvarSlett
 6. Aaaaah! Det var herlig, alt sammen! Stor stas for dette mennesket å få være med på noe sånt :) Og jeg vil gjerne ha HELE opptaket.

  SvarSlett
 7. Jada. Du skal få det! Selvsagt :)

  SvarSlett