torsdag 6. desember 2018

6. desember: Tips til farlig gode kaloribomber!



Å lage Sarah Bernard selv er faktisk ganske enkelt. Små bunner av kransekakemasse sprøytes med sjokoladekrem, og til slutt dyppes kakene i smeltet sjokolade. Mmm!

Ingredienser:

Bunner: 
ca. 500 g ferdig kransekakemasse


Trøffelkrem: 
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade


Sjokoladeglasur: 
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss kokosfett (delfiafett)


Fremgangsmåte:
1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
2. Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
3. Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.


Nå er det nå engang sånn at dette fyllet kommer i to varianter. Jeg fortrekker smørkremen foran sjokoladekremen. Derfor får dere her at alternativ til.
Smørkrem: 
200 gr. Smør,
3 dl. Melis,
3 eggeplommer,
1 pl. Revet sjokolade
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar