torsdag 1. desember 2011

Adventskalenderblogg

Jeg har bestemt meg i år igjen for å blogge hver dag i denne søte adventstid. Det skulle være en erstatning for den vanlige kalenderen. Jeg innrømmer med en gang at jeg har kjøpt to sjokoladekalendere på Rema. Sjokolade er godt om morgenen. Sjokolade er godt alltid. Vi har altså et "ordentlig" nedtellingssystem for å følge med på når julaften kommer, vi også.

Kalenderdiskusjonen er alltid et tema rundt bord i alle varianter i denne tiden. Noen bruker enormt med tid, kjærlighet og penger på disse kalenderene som ungene skal ha. Ikke vet jeg helt hvordan man definerer unger heller, jeg har hørt om "barn" som får kalender selv om de er 25.

Min eldste knott har flyttet ut. Hun er 18 og har ikke fått kalender. Det er mulig hun synes det er skrekkelig trist. Kanskje den uutflyttede også synes det er trist at hun ikke får gavekalender. Det er små glimt i løpet av en dag der jeg selv synes det er litt trist. Kanskje ikke trist, men litt sånn hjertevondt? Det ER da ikke mine barn sin feil at jeg ikke kan få meg til å like slikt? Jeg HAR gjort min plikt i mange år. Jeg handlet smågaver i alle varianter. Blyantspissere, hårstrikk, farger, kopper, smykker, sminke, klistremerker og annet møl som bare blir til rot rundt i hele den enorme leiligheten vi bor i. Det ble stress og styr. De siste årene har jeg derfor nektet. Og det holder jeg ved. Jeg er ferdig med det hele.No more

Så her i gården er det alternative kalendere som er virkeligheten. Det funker for oss. I år blogger vi, både poden og jeg. En slags kreativ adventskalender?

Når det er sagt må jeg fortelle at i dag har jeg gjort noe jeg ALDRI har gjort før. Jeg har vært på spinning i hele 70 minutter. Det var vondt og godt og kan absolutt gjøres igjen! Det kan hende jeg mener noe helt annet i morgen. Beina mine har aldri oppført seg som de har gjort siden etter jeg gikk av sykkelen. Likevel. Følelsen av å ha gjort noe jeg har utsatt lenge- er en meget god følelse!

Nå fikk jeg lyst å si: GOD PÅSKE! Vet ikke helt om den spinningen var så lurt?

 


1 kommentar:

  1. Jeg er ikke SÅ lei meg for at jeg ikke har fått kalender av deg. Jeg har nemlig fått Flax sin julekalender av Martin i dag. Det er kjempefornøyd med! Vi har kjøpt oss hver vår billigkalender med sjokoalde, vi også! Måtte nesten det. Det er jo tross alt jul snart. Jeg klarer meg derfor helt fint uten kalender fra deg! Jeg vil også si at jeg godt kan få være med på spinning neste gang du skal. Trenger å komme igang litt igjen. Hilsen den eldste knotten som har flyttet ut.

    SvarSlett