onsdag 6. april 2011

Bøker

Nå kan man lese bøker på alt. Jeg liker masse rare dippedutter som kan brukes til forskjellige ting, men bøker? Bøker som ikke er lydbøker skal man kjenne tyngen av, tenker jeg. Du skal kunne se hvor langt du er kommet og vite ca hvor mange sider du har igjen. Bøken skal inntas i en sofa, en god stol eller på sengen. Egentlig kan du lese overalt. På bussen, på flyet, på pauserommet eller innimellom middagslaging på kjøkkenet. Og ja. Dette KAN man også gjøre på digitale dippedutter. Jeg ser bare ikke for meg helt den samme kosen. Når man kryper opp i sofaen langt under teppet og forventningsfullt skal åpne den andre verdenen, hører da en digital dings med? Jeg får det ikke helt til å stemme. Jeg vil ha med lukten, kunne brette siden jeg har kommet til og lukke den når jeg er ferdig. Så kan den bare ligge der og være vakker, til neste gang boklysten kommer.

Tenker JEG da..

7 kommentarer:

 1. Jeg er så enig! :) Bøker skal helst være i papir eller som lyd(bok)....

  SvarSlett
 2. Ja, nei....Vakkert, men helt uenig. Bøker på f.eks iPad er også fantastisk. For meg er det lesingen som gir opplevelsen. Man slipper papirkutt, man slipper bøker som er så tjukke at det er vanskelig å brette dem helt opp, man slipper bokmerker, eselører og matflekker. Og man slipper å glemme dem på jobb.

  Velkommen til 2011.

  SvarSlett
 3. Joda. Det KAN hende jeg er littegranne misunnelig på den padden. Bøker som ligger på jobb er forøvrig bare skikkelig teite.

  SvarSlett
 4. Jeg er så enig med deg, Christina! Jeg elsker bøker, samme hvor store og skitne de er :)
  PS: Påskeaften er det Verdens Bokdag. Da fortjener alle en bok og en rose:)

  SvarSlett
 5. Ja takk, begge deler. Jeg liker best å lese i bøker av papir. MEN det er jo genialt å ha med seg iPad'en med ti bøker, femten filmer og all verdens musikk når man drar på ferie for eksempel? Da vi dro til Croatia i sommer hadde jeg med syv bøker i kofferten. Det veier en del!

  SvarSlett