onsdag 31. juli 2013

Hiv og hoi!

Jeg savner somrene fra da jeg jeg var liten. Den gangen da vi hoppet i høyet på låven og lekte cowboy og indianere på bøen. Da hele søskenbarngjengen var samlet på ulike måter. Uten twitter og facebook, uten google, instagram og uten mobiler. Vi bare var. Vi hadde ikke noe valg. Skulle man på landet, så skulle man det. Ikke at jeg protesterte. Jeg har alltid elsket familien min. Det gjør jeg forøvrig fremdeles.

Noen ganger får jeg litt den samme følelsen igjen. Som i helgen. Lukten av høy. Bugnende åkrer og mennesker jeg er glad i på en og samme plass. Bålbrenning og unger som løper lekende rundt. På sånne dager er livet bare godt. Når man på toppen av det hele våkner i høyet til en kopp kaffe på "sengen"- er verden fin og voksendommen slettest ikke så ille den heller.


På ettermiddagen ventet Bustebu spent på innhugget av tørste sjørøversøskenbarn som fremdeles vet hvordan man skal leke. Vi ramlet inn porten, en etter en. Pirater i alle former.Sjørøverbarnsøskenbarnfestival med noen innleide deltakere som også hører til i hjertene til flere av oss, var i gang. Været var samarbeidsvillig og piratstemmene ble høyere og høyere utover kvelden. En skattejakt på selveste skattøya hørte selvsagt med. Stemningen var høy og trivselen stor. Dette selv om vi har aldri så mange sosiale medier vi kunne dele det på. Gleder er vel til for å deles? Dessuten hadde vi Instagram på ordentlig. Poraloridkameraer ble flittig brukt og bilder ble ferdig på sekunder. Ikke alle like presentabel for hele verden, men er minner for piratflokken som koste seg ut i de tidlige morgentimer. Med rom, bål og hverandre. 

Jeg gleder meg allerede til neste år. Hvilket tema skal vi ta da? Mexikansk? Troll? Spøkelser? Man får rett og slett bare se. Voksendommen ER slettest ikke så ille! Hurra for verdens beste sommer!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar