mandag 21. desember 2015

21. desember: Julemagi


I dag har jeg hatt en fabelaktig dag. Først lunsj med forventningsfulle venninner. Julen kom litt i bakgrunnen da det i grunnen er en bursdagsfeiring på ski som er det vi gleder oss aller mest til. Det var litt som at jeg kjente gledeboblene i magen. De ekte som mange tror at bare barn kan ha. Det er ikke det. Boblene er der. Vi må bare legge vekk alt det andre rundt dem. La boblene slippe frem.


Mine bobler slipper oftest frem om det er noe jeg virkelig liker jeg skal eller noe jeg virkelig liker jeg gjør på. I dag har jeg snakket om slalåmski og magen min blir fylt med sommerfugler med en gang. Mulig det er fordi jeg har en skrekkblandet fryd i skiforholdet. Jeg synes det er kjempegøy og kjempeskummelt samtidig. Jeg føler meg aller mest til stede i livet i slalåmbakken. Merkelig nok. Da er jeg flink til å være akkurat der jeg er. Ingen tanker om noe annet i verden. Bare følelsen av sommerfugler og bobler om hverandre. Jeg elsker det.
Jeg elsker flere ting. Jeg elsker musikk og jeg elsker teater. Det er selvsagt mye mer jeg liker å gjøre på, men dette står veldig høyt på listen og hører dessuten med på denne vidunderlige dagen. For i dag har jeg sett En julefortelling på DNS. Den var proppet med magi og juleunder. Jeg har aldri tidligere vært på en to-timers forestilling som har gått så fort! Jeg hadde ikke lyst det skulle være over og er lykkelig for at jeg får se den en gang til før den tas av.


Da forestillingen var ferdig ventet neste juleaktivitet. I dag var dagen for Lambach&Lund og Moberg sin julekonsert i Johanneskirken. Og stakkars dem som ikke fikk den med seg! Her snakker vi julemagi på høyt plan. Det var så vakkert at det nesten var vondt å høre på. Fantastisk å være på konsert med mennesker som virkelig har forstått verdien i formidling. De lyste, alle tre og sang perle etter perle med stor overbevisning. Jeg og mange med meg er skjønt enig i at dette må bli en tradisjon! Boblene meg glede har i dag strømmet jevnt og gitt meg en skikkelig god dose ekte julestemning. Takk!1 kommentar: