søndag 12. november 2017

Høydepunktet i året!

Den kanskje viktigste dagen i året er over. I går samlet hele s(l)ekten seg for å feire deg igjen, mamma. Vi snakket ikke så mye om deg denne gangen, det var så mye nytt som hadde skjedd.
Flere nye mennesker har våget seg inn i slekten og de måtte tas godt imot.
En skål på kvelden fikk du selvsagt og jeg vet du dukker ofte opp hos mange av oss som var samlet i går. En av de svarte gamle tantene sa en gang at du var limet i familien, mamma. Og det er du faktisk fremdeles.
Det er i ditt minne vi samler så mye av slekten vi klarer. Hvert eneste år.

Jeg vet du gjerne ville vært med. Hilst på barnebarna dine og på min fine mann fra den andre siden av fjellet. Du ville likt ham. Det vet jeg. Du ville vært stolt av dine barnebarn og også av meg som har våget og flytte langt avgårde. Du ville elsket å høre alle historiene vi delte i går. Jeg har ledd masse, klemt masse, grått litt og kjent på hvor heldig jeg er som har alle disse menneskene å høre sammen med.

Ungene løp rundt. Noen tegnet. Noen hjalp til på kjøkkenet. Noen løste en gåte jeg hadde fått med meg fra jobben. Utlodning gikk av stabelen. God og som alltid alt for mye mat ble satt frem. Vi var samlet og sammen. I alle aldre. Litt utpå kvelden gikk de tørste på dr. Wiesner og brukte mange timer på å drikke seg utørste. For en gjeng! For en familie! Og den er min! Jeg hadde det så kjekt at jeg har glemt å ta bilder Neste år skal hele gjengen på Solstrand.  Jeg gleder meg allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar