søndag 14. april 2013

Flisespikkeri

I går lot jeg som om at jeg var rik. Jeg startet dagen med å bestille time hos frisøren. Den yngste og snart den eneste tenåringen jeg har, hadde ikke klippet seg på meget lenge. Flaks for håret at hele tenåringsmennesket skulle få litt ekstra oppmerksomhet akkurat på denne dagen. Enda mer flaks var det at det var ledig time akkurat da vi måtte ha den. Håret ble klippet og tenåringen ble både glad og med ett veldig mindre fillete i hårkantene. Kortet hostet ganske kraftig da det skjønte at prisen på dette gildet nok kunne vært meget mindre for formuens del. Jeg gav klar beskjed om at i dag er vi rike, så kortet kunne bare slappe helt av og nyte trimmen.

Vi hoppet på en buss og entret sentrum med nyklippet hår og godt humør. Kortet holdt pusten mange ganger, men innså at menneskene ikke brukte penger på tulleting. De handlet rimelig fornuftig og etterlengtet de aller mest nødvendige ting. Ting som ikke har i det hele tatt vært mulig å ønske seg engang det siste halvåret. Vi flottet oss og stod i lange prøveklærkøer og smilte. Smilet stivnet mer og mer etterhvert og føttene ropte etter sitteplasser til oss. På et tidspunkt hadde jeg bare lyst å henge meg opp på en kleshenger og vaie i vinden av mennesker som prøvde klær om og om og om igjen. Heldigvis fikk vi en fangst god nok for lang tid og det før smilet var helt forsvunnet.

Den eldste snart-ikke-tenåringsdatteren dukket også opp og vi gikk på Pastasentralen og spiste mat og pratet masse om alt i verden. Det er ganske så fint å ha så store barn. Spesielt når de liker å være med hverandre OG med moderen. Lykkelig busset vi hjem før resten av dagen skulle brukes til helt andre ting.

I dag har jeg betalt alle regningene. Ekstrapengene er borte. Verden er tilbake igjen til normalen. Leken som rik er definitivt over for denne gang. Kortet skal få hvile seg godt og lenge før vi tar en sånn runde igjen. Heldigvis har jeg sluppet den dårlige samvittigheten for bruken av penger. Det må vel bety at jeg har vært rimelig fornuftig i ekstrapengegjerningsøyeblikket?
3 kommentarer:

 1. Du altså!!! Fantastisk godt skrevet - dette var dagens høydepunkt! Love you!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg blir alltid like glad for dine tilbakemeldinger :) Love you too!

   Slett
 2. Herlig, Christina! Jentene dine er heldige som har deg! Og omvendt!

  SvarSlett