søndag 1. desember 2019

1. desember 2019: En søster fattigere

I dag er det 1.desember og tradisjonen med julekalenderblogg har virret i hodet mitt noen uker. Hva skal jeg skrive om? Hva passer best å starte kalenderen med? Jeg hadde mange forslag klare da jeg stod foran juletregranen som skulle tennes i dag. Korpset med bonusbarnet gjorde seg klar til å spille julesanger. Små og store nisser med og uten fregner og luer samlet seg.

Akkurat når jeg skulle ta et bilde av vår egen lille musikknisse så jeg at jeg hadde fått en melding. Det var en melding fra den ene søsteren min i Sverige. Den var lang og jeg forstod at noe hadde skjedd.  Det tok litt tid, men foran den store granen ble jeg en søster fattigere. Min eldste søster døde i natt med dem hun var glad i rundt seg.

Jeg brøt sammen og kom meg hulkende tilbake til bilen. Reaksjonen min var så voldsom. Det er alle årene vi ikke hadde kontakt og alle tankene og drømmene om at vi skulle nettopp opprette det. Jeg kom på julekortet jeg skrevet i fjor som fremdeles ligger i skuffen etter influensaen som lammet oss og gjorde at jeg ikke  fikk postet et eneste kort. Jeg tenkte på alt jeg skulle sagt. Alt jeg ville vite. Alt som nå ikke blir.

Nå vet jeg at jeg må møte min andre søster. Snart. Helst i begravelsen. Vi kan ikke vente lenger. Vi vet nemlig aldri når det for sent.

Heldigvis har jeg fine mennesker rundt meg som tar vare på meg. Vi har fått opp lys. Jeg har fått god middag og pepperkakehuset blir pyntet. Jeg har tent lys og jeg kjenner at første søndag i advent vil være spesiell for meg heretter.

Ta vare på hverandre!


2 kommentarer: