tirsdag 28. juni 2011

Syndefloden

Den har nok kommet. Jeg kan ikke skjønne at det kan være noe annet. Regnet raser nedover og river med seg veier og lager rasende elver der stiene egentlig skal ligge helt stille. Ut fra fjellkanten renner det plutselig hauger med fosser og jordene oppi høgget her er oversvømt med vann. Utflukten i dag bar preg av det hele. Regntøy i alle farger med mer eller mindre motiverte mennesker inni, trakket avgårde i skrikende regn. Flott det!

Da vi var kommet et stykke på veien, traff vi en elv som på ingen måte egentlig bodde der. Den buldret nedover og laget turen til en skikkelig extremtur med store utfordringer. Vi krysset den med vann til knærne og hjertet i halsen. Jeg hørte Bear Grylls rope høyt: "DETTE ER FARLIG! Norsk natur er IKKE til å spøke med!"

Når viljen er påslått, stoppes man ikke av dårlig vær. Ei heller av dårlige klær. Våt inn til beinet var vi alle da vi returnerte til basen. Jeg kjente jeg ble bekymret for den stadig stigende vannstanden, men ble beroliget med en gang jeg så at redningselskapet var satt på saken!


2 kommentarer:

  1. Elias ordnar alltid opp.
    Til og med i skrikende regn, faktisk...

    SvarSlett
  2. Elias ser ut som en båt man kan rafte med og i. Nei?

    SvarSlett