onsdag 11. desember 2013

11. desember: Kreative julebarn

På jobb hos oss får 7.trinn lov til å være ute i atriet, uten forstyrrelser fra andre småkryp på skolen. Jeg har aldri helt forstått hvorfor de gidder, men hver eneste dag henger det ut noen halvtenåringer og bedriver diverse aktiviteter. For det aller meste går det i å bare være der. Jentene står ofte i klynger, mens guttene som oftest leker en eller annen klatrelek jeg på ingen måte skjønner poenget med. De liker det i alle fall sånn. Alle andre elever gleder seg til de skal bli de eldste på skolen og dermed få denne "friheten" i friminuttene.

De siste dagene har det skjedd en endring. I midten av atriet har det blitt plassert et vakkert juletre med lys i alle farger. Lysene blinker og går av og på som en eller annen superjuletrelyseffekt og akkurat dette har minitenåringene funnet en kreativ mulighet til å benytte seg av i pausene. Sammen, både jentene og guttene, har de laget en juletrelyslek. I går var de bare noen få. Da stod de med ryggen til treet mens en leder gav dem beskjed om at de måtte velge seg en lyspære hver. Poenget var at de skulle si fargen på lyspæren høyt med ryggen til, snu seg og  finne seg en lyspære og holde på den til lyset slo seg på igjen. Vinnerne er selvsagt de som treffer samme fargen.

I dag hadde det utvilket seg til at de får diverse ordrer før de skal finne lyspærene. Dette sikkert for å forhindre at man kunne se seg ut riktig pære på forhånd og vinne hele tiden. Sånt blir jo nemlig ikke noe gøy på en flekk. I dag var de en hel haug som gikk to skritt til siden, hoppet opp og ned og sikkert en hel masse annet før de fikk finne og gjette riktig pære. Kreativt? Jeg synes det. Ganske spent på hva som møter meg der ute i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar