søndag 4. desember 2011

(Ende)løse deler.

Julen er her også når det gjelder kormusikken. Kormusikk i juletider hører man ofte på i ulike kirker og i dag var det Birkeland som ble besøkt. I motsetning til andre dager da jeg bare skal høre konserter, fikk jeg i dag hele pakken. Jeg har hørt om Gud og Jesus. Jeg har sunget salmer og reist meg der jeg skulle. Det er faktisk ganske greit det der. Man må hele tiden følge med på det som skjer. Opp og ned.

Vi har ikke mindre enn tre ganger stilt oss opp og sunget for menigheten. De var så fornøyd at de klappet HVER gang. Ganske fint og ganske lenge satt vi der. Etter en stund på kirkebenken begynte tingene mine å leve sitt eget liv. Først var det kåpen som ramlet ned. En høflig mann tok den opp og hang den fint over benken. Jeg takket og smilte- ba kåpen ligge rolig og fortsatte salmesyngingen. Kåpen hørte ikke etter og ramlet ned igjen. Mannen hang den høflig opp igjen. Etter en stund ramlet sjalet mitt ned. Jeg merket at jeg ble litt flau. Hvordan har det seg at ting faller BAKOVER når det ramler ned? Det hadde vært enklere om det falt FORAN meg. Da kunne jeg pent og umerkelig plukket det opp selv. Mannen bøyde seg ned, plukket opp sjalet og gav meg det. Jeg smilte høflig tilbake og nikket pent. To sekunder etterpå kom arket jeg også hadde klart å miste bakover. Da sa han mens han bøyde seg frem: "Jeg tror du kommer i løse deler."

Jeg følte meg som den mest klossete skapningen på planeten og holdt godt fast på tingene mine resten av gudstjenesten. Da den var ferdig sa han at han ikke var sikker på om han hadde tid til å vente til jeg hadde samlet meg sammen. Jeg lo veldig og likte denne mannen som hadde humoren med seg på en søndagsmorgen. Kanskje han dukker opp på julekonseren? Den ble i alle fall godt reklamert for under hele gudstjenesten. Hvis du ikke var der, så inviterer jeg deg herved til konsert!


Korall skal synge i Birkeland kirke, 15.desember kl. 20.00. VELKOMMEN!2 kommentarer:

  1. du får ligge kåpen og sjalet på golvet neste gang og lære deg teksten utenat! -Arne

    SvarSlett