mandag 3. desember 2018

3. desember: Julestemning i dvd-form

I år skal vi feire jul hos det yngste frøet. Hun har flyttet ut av Bergen og inn i en bitteliten nabokommune. I år finner hun juletre på sin egen eiendom og har vedhugging og oppussing som "hobbyer".

Fra å være den ganske bortskjemte yngste frøkenen er hun nå en ansvarsfull ung kvinne. (Jeg trodde nesten hun var allergisk mot oppvaskevann, men det viser seg at hun i så fall har vokst fra den allergien.) Hun imponerer meg med alt hun hiver seg i. Maling, stabling, husarbeid, møter av ulike slag og matlaging. Hun har oversikt og kontroll på det meste.
Dette året er det første med samboer og de skal for aller første gang ha julen hjemme hos seg. De har invitert noen seige mødre, en stefar og en søster også. Vi gleder oss alle. Snart er den nyoppussede stuen klar for julepynting.

Jeg har akkurat snakket med henne på telefonen. Hun jakter på julegaver og julestemning i form av gamle julekalederklassikere. "Jul i Blåfjell" var visst ikke å oppdrive, men "Jul på Månetoppen" kunne visst virke på samme julestemningsmåten.

Jeg håper hun finner det hun jakter på!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar