tirsdag 20. desember 2016

20.desember: Et julemirakel!

I dag var siste dag på jobb. Hvert år avsluttes med at vi går rundt juletreet i gymsalen. Utfordringen i år var at det hadde vi ikke. Gymsalen åpnes ikke igjen før til påske. Uten gymsal er det vanskelig å finne noen plass det kan passe å gå rundt.

I rundkjøringen på parkeringen utenfor skolen er det et tre. Det er ikke noe juletre. Men det har lys og var det nærmeste vi kom. Vi ble enig om at vi skulle prøve om været holdt seg bra nok. Det gjorde det.

Så i dag har ca 400 elever gått rundt et tre i en rundkjøring. Det var interessant. Mulig det var galskap. Men det var i det i minste et forsøk på å beholde en tradisjon som virker mer eller mindre utdøende.


Under seansen oppdaget jeg en liten frøken som gråt sine modige tårer. Det viste seg at en meget løs tann hadde ramlet ut og etterlatt et gapende hull i både hjertet og munnen. Jeg fikk geleidet henne til trøst og tenkte at den tannen var fortapt. Da jeg traff på henne rett etter forsøket på juletre gang, smilte hun.

Det viste seg at hun har verdens beste lærer som faktisk fant den bittelille tannen på den svære parkeringsplassen. Det er da intet mindre enn et julemirakel?

 

2 kommentarer: