tirsdag 18. desember 2012

18. desember: Julestemning

I dag kom eldste datteren min ramlende inn døren og utbrøt: "Her er det jo SKIKKELIG julehus!" Jeg skjønte ikke helt hva hun mente. Huset står nemlig på hodet. Gaver ligger litt overalt, sammen med alt det andre som jeg har ryddet frem. I juletiden blir det bedrevet MYE fremrydding i dette huset. Det skal ikke stå på det! Greien var at det var akkurat det hun mente. Når det ser sånn ut i heimen vår er det snart jul. Faktisk kan det ikke bli jul før det har sett sånn ut! Akkurat da kjente jeg at julestemningen kom.

Julestemning er nemlig ikke bare en god følelse som bare dukker opp når alt lukter grønnsåpe og er på stell. Julestemning er en meget sammensatt følelse av hele sammensuriumet. Det er kaos, ryddighet, glede, sorg, kreativitet, latskap, musikk, stillhet, sammenhørighet og ensomhet. Klarer man å spille på ALLE disse strengene på denne heller kompliserte gitaren, samtidig- oppstår plutselig julestemningen.

Da mamma sin Delfiakake var ferdig, var julefølelsen helt på plass. Nå skal det pakkes gaver. Ryddingen får man ta en annen dag. I dag vil jeg bare nyte julehuset og ikke tenke på alle de timene jeg må rydde og vaske. Det kan jeg tenke på en annen dag. Det ER fremdeles lenge til jul!

Mangler DU julestemning?


3 kommentarer:

 1. Delfin hører til julen her også. Min kom i posten fra sunnfjord i dag.
  Hilsen elinoliv

  SvarSlett
 2. Delfin hører til julen her også. Min kom i posten fra sunnfjord i dag.
  Hilsen elinoliv

  SvarSlett
 3. Ja, den hører med! Håper du får en strålende jul! :)

  SvarSlett